Aflati daca aveti telefonul ascultat! Apelati numarul 544, iar daca pe fundal nu se aude un zgomot ciudat inseamna ca nu aveti telefonul ascultat! Aflati si alte metode speciale de a va proteja de ascultarile telefoanelor voastre!

Metoda care am expus-o mai sus nu este sub nici o forma vreo inventie de-a mea, insa ea a fost prezentata de binecunoscutul jurnalist Dan Diaconescu Direct, intr-o emisiune la TV. Tot ce trebuie sa faceti este sa apelati la numarul de telefon 544, iar daca o sa auziti un mesaj de genul: „abonatul nu poate fi contactat” sau „acest numar nu exista”, puteti sta linistiti conform spuselor lui Diaconescu caci nu aveti telefonul ascultat.

Dar daca apelati numarul si auziti zgomote ciudate ca si cum s-ar efectua legatura cu o centrala, atunci conform spuselor lui Diaconescu aveti telefonul ascultat.

Acum nu mai ramane decat sa incercati aceasta metoda si sa-mi raspundeti la comentarii ce mesaj ati primit, eu am primit mesajul „ai gresit numarul”.

In continuare vreau sa prezint si niste tehnici cum se asculta un telefon preluand un articol de pe blog-ul madalinchirila.wordpress.com[1] intitulat „Cum se intercepteaza un telefon”:

Istoria interceptarilor. Cum erau ascultate telefoanele inainte de `89

Ascultarea telefoanelor a inceput nu cu mult dupa inventia acestora, undeva dupa  anul 1890, fiind declarata legala (in America de Nord) in timpul “Prohibitiei” americane, gradul criminalitatii atingand cote alarmante in acele vremuri. In Romania, interceptarile au ajuns putin mai tarziu,  incepand cu anul 1948, cand a fost infiintat oficial “Departamentul Securitatii Statului”,  odata cu instaurarea regimului comunist, condus in acel moment de catre Gheorghe Gheorghiu Dej. Pe atunci, Securitatea ( SRI-ul perioadei comuniste) era abia la inceput de drum, reusind sa perfectioneze aceasta metoda odata cu trecerea anilor, axandu-se mai mult pe obligarea anumitor cetateni, asa-zisi “informatori”.

 Fostul şef al Securităţii din judeţul Vrancea, Aurel Tambrea, a declarat in urma cu jumatate de an pentru ziarul Adevarul: „Aveam subofiţeri care stăteau şi aşteptau să apară o luminiţă pe panou – însemna că sună telefonul. Subofiţerul asculta şi, când i se părea că e interesant, apăsa pe buton şi începea să înregistreze. Deci nu se înregistra automat. Apoi, aveam ofiţeri de redare, luau la mână casetele şi scriau cu pixul pe hârtie ce idei se desprind din discuţii.”

Securitatea nu se ocupa doar cu simpla ascultare a telefoanelor, ci si cu santajarea viitorilor informatori, facand diverse montaje a unor discutii banale sa fie transformate chiar si in discutii despre lovituri de stat sau anti-partid, ceea ce punea intr-o situatie foarte dificila pe cel ce urma a fi colaborator, singura varianta ramasa acestuia fiind intemnitarea. Un alt punct cheie in interceptarile din perioada comunista au fost inregistrarile ambientale, practicate si in zilele noastre, in baruri, parcuri sau in camerele hotelurilor. Toate aceste secrete au fost descoperite imediat dupa Revolutie, in aproape in fiecare judet al tarii, in sediile Securitatii si nu numai.

Cum se poate intercepta un telefon

In cazul in care va intrebati cum se poate asculta un telefon, care sunt modalitatile prin care se poate asculta, dar si pasii urmati pentru o interceptare legala din partea autoritatilor, voi incerca sa va prezint acest aspect in urmatoarele randuri. Inainte de toate, trebuie sa stiti ca, desi aceasta lege a fost declarata neconstitutionala,  operatorii de telecomunicatii au obligatia de a pastra cel putin pentru sase luni datele de trafic ale convorbirilor telefonice sau de pe Internet, insa fara continutul comunicatiilor.

In primul rand, pentru cei ce nu stiti, in cazul telefoanelor mobile, acestea pot fi ascultate prin intermediul IMEI-ului (International Mobile Equipment Identity), mai exact CNP-ul telefonului. Ca sa va convingeti, tastati de pe telefon “ *#06# ”. Acest IMEI poate fi din 15, respective 17 cifre. Ceea ce e greu de crezut, dar foarte adevarat, este ca telefoanele pot fi ascultate nu doar in timpul unor convorbiri telefonice, ci chiar si fara baterie! Astfel, conform site-ului riscograma.ro, “microfonul telefonului tău este “bombardat”  cu microunde de o anumită frecvență, el rezonnda inclusiv modulațiile de voce pe care le percep”. Daca vrei totusi sa le dai o durere mare de cap celor care te asculta sau, daca ai noroc, sa reusesti chiar sa nu fii ascultat,  foloseste serviciul 3G. O alta metoda ar fi sa iti instalezi programul Skype sau Zfone pe un smartphone si tu si cel cu care ai de vorbit, astfel  protocolul de criptare este cunoscut doar de cei doi parteneri de discuție. Bineinteles ca au aparut si aparate de bruiat telefoanele, cu care cei din serviciile secrete nu mai au nicio sansa in a te asculta, insa acestea sunt, bineinteles, ilegale. In concluzie, degeaba schimbi cartelele ca pe sosete daca iti pastrezi acelasi telefon.

Iar despre pasii care trebuie urmati de catre institutii ca DNA, DIICOT etc. pentru a intercepta anumite persoane, nu va pot spune decat ca nu e deloc complicat, astfel ca, “mandatul de interceptare a comunicatiilor telefonice se emite de catre judecatorul desemnat pentru o perioada de 60 de zile, putand fi prelungit pentru maximul de 6 luni.
In faza de urmarire penala sau in fazele premergatoare, nici o persoana nu este considetara a fi vinovata de comitrerea unei infractiuni. Vinovatia este stabilita doar de catre instanta de judecata in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, in baza probelor printre care se numara si proba materiala a procesului verbal de consemnare a convorbirilor interceptate. Din punct de vedere strict tehnic, interceptarile servesc la adunarea de probe si la stapanirea situatiei operative. Din punct de vedere juridic sunt ele insele un mijloc de proba.”

Începând din anul 2005, judecătorul este cel care poate autoriza interceptarea convorbirilor telefonice sau înregistrările ambientale. Solicitarea procurorului se discută în sala de consiliu. Practic, este vorba de o şedinţă de judecată secretă. În baza indiciilor sau probelor invocate de procuror, judecătorul decide dacă emite sau nu mandatul sau autorizaţia de interceptare. În cazul infracţiunilor privind siguranţa naţională, mandatele şi autorizaţiile sunt emise doar de anumiţi judecători, desemnaţi de preşedintele instanţei din rândul magistraţilor care au certificate ORNISS.(Gandul.info)”

Intr-un alt articol postat pe site-ul riscograma.ro[2] intitulat „7 metode prin care telefonul tău este ascultat” vi se explica 7 metode de ascultare a telefoanelor voastre:

1. Metoda cea mai accesibilă “publicului larg” este interceptarea semnalului de aproape, cu echipament pe care şi-l permite aproape orice agenţie de detectivi sau divizie judeţeană de doişiunsfert. Însă se aplică doar pentru standardul GSM, care foloseşte o criptare uşoară. În cazul 3G sau CDMA, decodarea mesajului este aproape imposibilă. Concluzia: Dacă ai opţiunea asta, foloseşte telefonul exclusiv pe modul 3G. (Vezi şi paginile următoare)

2. Criptarea nu mai face două parale atunci când eşti ascultat din centrală, operaţiune care se face – de regulă – cu mandat de interceptare. Tot de regulă, beneficiarii sunt în acest caz agenţiile guvernamentale. Poţi ocoli această metodă de interceptare cu ajutorul mai multor soluţii proprii de criptare.

a) soluţia ieftină şi simplă: Apeluri VoIP (prin Skype, Gizmo5 etc.) de pe un smartphone. Însă metodele de decriptare pentru reţelele standard nu par a mai fi un secret, pentru serviciile guvernamentale cel puţin.

b) soluţia ieftină şi complicată: Programul zfone (www.zfoneproject.com) instalat tot pe un telefon deştept şi folosit exclusiv pentru apeluri VoIP. În cazul acesta, protocolul de criptare este cunoscut doar de cei doi parteneri de discuţie. Singura condiţie este ca ambii să aibă programul instralat.

c) soluţia scumpă şi simplă: Un telefon criptat (exemple: www.cryptophone.de, www.privatewave.com, www.caspertech.com, www.gold-lock.com, www.totallysecurecommunication.com, www.tl2000.pl). Și în acest caz, ambii interlocutori trebuie să aibă telefoane similare. Avantajul este că furnizorii rezolvă şi alte găuri de securitate.

Ce, credeai că s-au terminat? Nici vorbă. Aproape oricare telefon, deştept sau nu, poate fi programat de la distanţă (de operator sau chiar de rău-voitori) să transmită conţinutul convorbirii pe un canal paralel. Criptarea nu mai contează, de vreme ce ea este valabilă pentru canalul principal. Și da, poţi fi ascultat chiar şi când nu vorbeşti la telefon.

3. În cazul smartphone-ului este cel mai uşor, dacă cel care vrea să te asculte îţi instalează un program special pe telefon (să-i zicem virus) fără ştirea ta. Soluţia este să ţii închise infraroşiile, bluetooth sau wifi.

4. Chiar dacă telefonul este mai puţin deştept, metoda rămâne disponibilă pentru experţi. Protocolul numit “roving bug” presupune că un semnal de la distanţă ordonă deschiderea microfonului.

5. Dacă securistul are puţin noroc şi echipamentul potrivit, nu-i trebuie atâtea complicaţii. Unele telefoane transformă vocea şi în semnale reziduale pe care le aruncă pe distanţe scurte în jurul benzii de 2 MHz (faţă de 900 MHz, frecvenţa GSM). Metoda este similară dar mai eficientă decât cea de la punctul 1, pentru că semnalul este tot timpul analog.

Chiar şi cu bateria scoasă, “inamicul ascultă”. Are nu o metodă, ci două:

6. Dacă are acces fizic la telefonul tău, îţi poate plasa un microfon independent. Cel mai uşor este să îl integreze într-o altă baterie, de unde să aibă şi sursă practic nelimitată de curent. Soluţia evidentă este să nu laşi niciodată telefonul la îndemâna altcuiva.

7. Însă chiar şi dacă arunci bateria cu totul poţi fi ascultat. Știu că deja nu-ţi vine să crezi. Nici americanilor nu le-a venit să creadă că ambasadorul lor în Rusia a fost ascultat timp de şapte ani cu ajutorul unui dispozitiv atât de simplu încât nimeni nu credea că poate exista. “Chestia“, care nu avea nevoie de o sursă de curent, fusese inventată de savantul rus Lev Termen şi stă la baza tehnologiei RFID de azi.
Pe scurt, dacă microfonul telefonului tău este bombardat cu microunde de o anumită frecvenţă el va rezona inclusiv modulaţiile de voce pe care le percepe. Deci, cel mai sigur este să nu ai telefonul lângă tine când pui la cale vreo lovitură de stat.”

 Inregistrarea ambientala cea mai periculoasa dintre toate!

Inregistrarea ambientala este intradevar cea mai periculoasa dintre toate. Cei care nu stiti ce inseamna acest tip de inregistrare, imaginati-va un telefon mobil ce-l lasati pe masa, va vedeti de treburile voastre, telefonul nu a apelat niciun numar, ci pur si simplu sta in stand by, dar la un capat al firului cineva va poate asculta fara sa fie nevoie ca voi sa sunati pe cineva si va poate inregistra direct prin intermediul microfonului de la telefon, iar aici ma refer in special la telefoanele noi, la adevaratele gadget-uri de pe piata.

Intr-un articol publicat pe site-ul totaltrustinvestigations.com[3] intitulat „Telefonul mobil, cel mai redutabil spion al tuturor timpurilor. Cum ne putem proteja?” vi se explica clar niste masuri de precautie de care trebuie sa tine-ti cont atunci cand vreti sa fiti siguri ca nimeni nu poate avea acces la viata voastra intima ori privata:

„Cum ne ferim? Raspunsul este simplu – nu incalcam Legea securitatii natonale. Daca totusi gandim ca au mai existat si abuzuri si vrem sa fim protejati, avem o singura solutie: stam departe de telefonul nostru mobil in momentele pe care ni le dorim sigure. Ca solutii de urgenta putem scoate acumulatorul si cartela sau putem seta telefonul pe modul “avion” sau putem folosi un jamer care blocheaza semnalul telefonului. Pentru moment s-ar putea sa nu fim interceptati, dar vom crea cu siguranta o alarma in “sistem” si astfel vom motiva o monitorizare mult mai complexa pentru ca se presupune ca planuim cine stie ce atentat… Oricum, solutia cea mai la indemana ramane aceea de a lasa telefonul cat mai departe de locul intalnirii (la cel putin 500 m), daca avem de rezolvat sau vorbit ceva delicat.

Din pacate, in mod ilegal persoane interesate pot achizitiona aparatura de interceptare, in general de la companii din China, Rusia si Israel, cu sume cuprinse intre cateva mii de euro si sute de mii de euro. Performantele tehnice sunt in functie de marimea facturii si se apropie de cele ale statului.

Din punct de vedere legal, aceasta aparatura se vinde doar institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale. Trebuie stiut insa ca, in general, vanzatorii accepta copii ale documentelor de identificare ale cumparatorului, fiind interesati in primul rand in a-si vinde marfa, si nu in a verifica autenticitatea documentelor. Adica orice persoana care cunoaste “sistemul” poate sa editeze in photoshop orice document si apoi sa-si achizitioneze dispozitivul tehnic de care are nevoie. Astfel, aparatura de interceptare ajunge in biroul unei companii sau persoane interesate in spionarea telefoanelor. Cine detine astfel de aparatura poate avea acces la telefonul cui doreste intr-un mod cu totul ilegal. Din pacate, noi nu ne putem apara in niciun fel in fata unor astfel de practici.


Masuri de precautie

In primul rand, nimeni nu trebuie sa aiba acces la telefonul nostru. Daca nu suntem siguri de acest lucru, trebuie sa codam telefonul. Cine nu stie acel cod nu va reusi sa afle codul IMEI si nici sa instaleze softul. Cand primim cadou un telefon nou, prima aplicatie trebuie sa fie Hard Reset – este o procedura prin care telefonul isi rescrie tot softul de operare cu cel original, cel implementat de operator (atentie, a nu se confunda cu optiunea de revenire la setarile din fabrica). Putem executa aceasta aplicatie ori de cate ori avem suspiciuni asupra spionarii propriului telefon – este cea mai simpla, mai sigura si mai la indemana procedura de a anihila un soft spy. Atentie insa sa facem si un backup inainte, sa nu pierdem toate datele. Cei care folosesc iPhone pot sta putin mai linistiti, deoarece pentru a instala un astfel de soft trebuie facut mai intai un jailbreak, lucru care se poate depista foarte repede ulterior.

Exista firme specializate in depistarea unor astfel de programe care pot oferi informatii complete despre cine si cum ne spioneaza prin intemediul softurilor spy. Costurile sunt in medie cam 1.000 de dolari. In Romania, nu merita acest efort pentru ca la celalalt capat, cel care ne spioneaza o va face prin intermediul unei cartele prepay sau o adresa de email de pe un IP neidentificabil. Dar daca vrem sa-l acuzam oficial pe angajatorul nostru, avem nevoie de o astfel de expertiza tehnica.

In concluzie, mare grija la companionul nostru cel de toate zilele, prietenosul si din ce in ce mai sofisticatul telefon, mai nou numit smartphone.  Folosite in scopul pentru care au fost create, sunt o minune a tehnicii. Folosite insa in scopuri obscure, devin o arma redutabila in mana celui care o foloseste. Daca atributiile lui James Bond au fost transferate unui smartphone impersonal, ar fi bine sa echilibram balanta nu transformandu-ne in mici agenti 007, ci recurgand la strategii vechi de cand lumea, cum ar fi putina atentie si puterea de a lasa telefonul deoparte cand vrem intr-adevar sa fim siguri ca ochi sau urechi ascunse nu sunt impreuna cu noi.


Interceptarea activa

Mai exista o forma de interceptare numita interceptare activa si consta in montarea unui echipament de interceptare intr-o masina.
Interceptarea activa se realizeaza cu un dispozitiv mai complicat din punct de vedere tehnic, acesta emitand si receptionand pachete de date. In mod normal, orice telefon este programat sa se conecteze la cel mai apropiat releu (BTS – Base Transceiver Station) al operatorului de telefonie, deci releul care emite cel mai puternic BTS. Echipamentul de interceptare se “prezinta” telefonului ca fiind un BTS al operatorului, producand un semnal mult mai puternic decat releul la care este conectat telefonul si, in mod automat, telefonul se conecteaza la acest BTS fals.

De acum, echipamentul de interceptare are un control total asupra tuturor datelor care sunt trimite si receptionate de telefonul-tinta, deoarece se comporta ca un intermediar intre reteaua de telefonie si terminalul mobil. Datele trebuie decodate in timp real. Acest tip de echipament poate fi depistat folosind tehnici avansate si care au costuri destul de mari.

Ca si in cazul anterior, cei care le utilizeaza sunt aceiasi: serviciile de informatii pentru situatii operative deosebite sau impostorii care fac ascultari ilegale.
Cum ne aparam?

In acest caz, exista cateva mici trucuri la care putem recurge. In primul rand, suntem atenti daca cineva ne urmareste sau daca in jurul casei, biroului, locului de intalnire stationeaza dubite sau masini de teren. In general, au geamuri negre si nu sta nimeni in ele. Mai mult, aceste masini ar trebui sa ne insoteasca pe oriunde mergem. Daca suntem atenti, le depistam rapid deoarece sunt cam aceleasi. Aceste dispozitive sunt folosite destul de frecvent de cei care fac interceptari ilegale. Tehnologia este scumpa, iar cei care achizitioneaza astfel de aparate opteaza pentru ceva mai ieftin in detrimentul calitatii, lucru care ti obliga sa stea la distanta mica fata de telefonul-tinta, nu le da posibilitatea sa schimbe usor masinile si au probleme cu decriptarea comunicatiilor interceptate.

Daca in primul caz aparatul nu are probleme cu decriptarea informatiilor interceptate, in acest caz nu toate echipamentele de interceptare au implementate toate codurile de decriptate. Reteaua GSM are la baza un cod numit A5/1, realizat in 1988, cu o cheie de criptare pe 64 biti si capacitate de criptare scazuta. Cu punerea in functiune a benzii de frecvente pentru 3G a aparut algoritmul de criptare A5/3 (Kasumi), cu o cheie de criptare pe 128 biti, mai greu de decriptat pentru echipamentele de interceptat mai vechi, dar relativ usor pentru cele noi.

Daca dispozitivul folosit la interceptare nu are capacitatea de a decripta A5/3, acesta poate activa un aparat care bruiaza frecventa 3G si telefonul se va conecta automat la retea pe frecventa GSM unde este implementat algoritmul mai slab A5/1. Asadar, daca aveti un telefon care permite setarea “3G Only network”, este indicat sa o activati. Daca telefonului ii cade brusc semnalul, este momentul sa ne punem intrebari.
Softurile spy, la un clik distanta

Softurile spy instalate pe telefon, folosite aproape in exclusivitate de catre persoanele curioase, se pot gasi pe Internet in diverse variante – li se atribuie chiar si o tenta legala, invocandu-se diverse atributii sociale (ingrijire batrani, copii, etc.).
Trebuie precizat din capul locului ca aceste softuri sunt in totalitate ilegale, indiferent de modul in care sunt utilizate. Cum sunt insa doar la un clik distanta, tentatia de a le cumpara si folosi este mare.

Pretul este cuprins intre 200 si 1.000 de dolari. Instalarea nu este automata si presupune doua etape:

- accesul la telefonul-tinta si tastarea codului *#06#. Automat telefonul-tinta va afisa codul IMEI. Cu un alt telefon vom fotografia acest cod pe care il vom trimite producatorului. Acesta va crea un soft dedicat telefonului-tinta. Nu conteaza ce cartela sau cate cartele va folosi acest telefon, deoarece atata timp cat softul este activ, acesta va spiona toate comunicatiile purtate de pe telefon. Producatorul trimite softul clientului, caruia nu-i mai ramane decat sa-l instaleze in telefonul-tinta.

- instalarea softului dureaza maximum 30 de secunde si se poate face prin cablu, stick sau bluetooth – apoi telefonul este gata pregatit.
Este important de remarcat faptul ca in ambele situatii este necesar ca cineva sa aiba acces la telefonul nostru. Exista teorii care spun ca softul spy se poate instala si prin trimiterea unui SMS nevinovat pe telefonul-tinta – personal, nu am intalnit vreo persoana care sa fi vazut functionand un astfel de sistem.

In functie de “dorintele” si bugetul clientului, acest soft poate furniza urmatoarele informatii:

- inregistreaza pe memocardul telefonului toate conversatiile si SMS-urile, le arhiveaza si la anumite intervale de timp le transmite la o adresa de email prestabilita de cel care a instalat softul;

- activeaza functiile de localizare GPS ale telefonului si transmite coordonatele pe email sau prin SMS;

- activeaza aplicatia de call conference a telefonului spion, iar cand acesta va suna sau va fi sunat celui care spioneaza nu-i ramane decat sa deschida telefonul si sa asculte sau sa inregistreze conversatia. La fel se intampla si cu SMS-urile.

- activeaza o aplicatie prin care telefonul raspunde automat unui anumit numar de telefon. Cand cel care a instalat softul suna, telefonul spion se deschide automat si acesta asculta ambiental tot ce se intampla in jurul telefonului. De retinut ca ecranul telefonului nu se schimba cu absolut nimic.

Persoanele care achizitioneaza astfel de softuri sunt sotii sau sotiile care vor sa testeze fidelitatea partenerului, parintii care vor sa-si controleze copiii si, intr-o proportie destul de mare, managerii care vor sa-si verifice angajatii. De cele mai multe ori, dificultatea instalarii softului este inlocuita cu achizitionarea unui telefon nou-nout gata “echipat” cu un soft spion. Producatorii de astfel de tehnologii echipeaza cu softuri spy cele mai noi modele de telefoane si apoi le trimit clientului.

Acesta, la randul lui, il ofera cadou angajatului suspectat, sotiei banuite de infidelitate etc. Cutia este intacta si telefonul sigilat, fiind imposibil sa-ti dai seama ca acel telefon nu este unul nou. Nici la o verificare atenta softul nu poate fi depistat.


Ce poate sa faca un telefon spion

- sa transmita orice discutie ambientala;

- sa filmeze sau fotografieze locul in care se afla;

- sa transmita coordonatele GPS, inclusiv istoricul deplasarilor “telefonului”;

- sa inregistreze orice convorbire telefonica si toate SMS-urile date sau primite;

- sa copieze si sa transmita agenda telefonica, toata mesageria scrisa sau vocala, notitele, fotografiile (inclusiv locatiile gps de unde au fost facute);

- sa recupereze tot ce am sters de pe telefon (de la achizitionare): apeluri, SMS-uri, contacte, emailuri, istoric navigare Internet;

- sa inregistreze toate operatiunile de banking online (sume de bani, explicatii, conturi, banci, tranzactii, coduri PIN etc.);

- sa inregistreze absolut toate operatiunile pe care le facem pe Internet prin browserul telefonului (pagini vizitate, trafic de emailuri, parole, conturi etc.);

- sa identifice celelalte telefoane aflate pe o raza de 300 de metri.

In mare, aceste aplicatii au un caracter activ si pot fi accesibile aproape oricui la preturi relativ mici.

Exista insa si o serie de aplicatii “pasive”, ce tin mai mult de prelucrarea datelor colectate cu ajutorul telefonului spion:

- stabilirea de “relatii” cu celelalte telefoane cu care interactioneaza: telefonul sotiei, al angajatilor, celelalte eventuale telefoane sau cartele ale proprietarului;

- alarma in sistem in momentul in care proprietarul telefonului ii scoate bateria sau inlocuieste cartela. In acel moment sunt activate automat telefoanele din imediata apropiere. De exemplu, softul face corelatie intre persoana cu care s-a intalnit proprietarul telefonului si urmatoarea persoana cu care se vor intalni cei doi pentru a intelege motivul intalnirii.

- telefonului spion i se pot face diverse setari de la distanta: i se poate restrictiona accesul la anumite numere si servicii, poate fi programat sa inregistreze toate convorbirile timp de 24 ore, sa le arhiveze si sa le trimita ca pachete de date la ora dorita etc.;

- stabilirea locatiilor vizitate, intocmirea de trasee, realizarea de corelatii intre anumite evenimente (de exemplu, ziua de salariu, locul de unde scoate proprietarul telefonului bani, ce plati face, magazinele de unde se aprovizioneaza, chiar si sumele cheltuite in cazul in care primeste SMS-uri pentru orice tranzactie facuta cu cardul). Toate pot parea lucruri banale si fara consecinte, dar pe termen lung aceste modalitati de spionare creioneaza foarte clar comportamentul nostru facandu-ne usor predictibili.


Cum ne dam seama ca telefonul ne este spionat?

Asa cum am mai spus, nu avem nicio sansa sa-i descoperim pe cei care ne spioneaza legal. Exista totusi cateva semne care tradeaza mai ales spionarea ambientala prin telefonul mobil:

- acumulatorul telefonului se descarca foarte repede. In timp ce suntem interceptati ambiental, telefonul se comporta ca si cum l-am folosi intr-o convorbire;

- telefonul se incalzeste – daca nu ati folosit telefonul si el este cald, inseamna ca a fost totusi “activ”;

- telefonul isi pierde brusc semnalul;

- verificand atent facturile detaliate – daca regasim un trafic de date foarte mare sau apeluri frecvente spre un anumit numar (asa cum apare in cazul convorbirilor in sistemul call-conference), este indicat sa resetam telefonul. Singurul soft care nu lasa “urme” in factura detaliata este softul creat doar pentru ascultarea ambientala.

Nu trebuie neglijat nici faptul ca telefonul furnizeaza date despre noi si dupa ce nu-l mai folosim. Asadar, atentie ce facem cu telefonul vechi si mare atentie  sa nu ni-l fure cineva. Cu o  aparatura specializata in data recovery, oricine poate extrage din telefon informatii inimaginabile. De exemplu, un iPhone de 16 GB furnizeaza toate informatiile din ultimii doi ani de folosinta: registru apeluri, fotografii, SMS-uri, navigare pe Internet, locatii GPS, istoricul cartelelor SIM, contacte etc. Aici includem atat datele existente, cat si cele sterse sau transferate.”

 Premierul plagiator al Romaniei vrea sa ne fie ascultate telefoanele fara mandat ca pe vremea securitatii!

In incheiere, vreau sa prezint o stire ce a provocat multa valva printre sclavii care dorm pe ei si se lasa prostiti de guvern si anume o afirmatie facuta de plagiatorul Ponta in care declara ca:

„În privinţa interceptărilor, se schimbă un lucru important şi anume nu vor mai exista nici măcar pe siguranţă naţională mandate date doar de procuror, şi acolo trebuie avizul judecătorului. Însă, pentru considerente practice, cele 48 de ore sunt necesare”

Asta e o prosteala, caci procurorul poate efectua din orice moment procedura de ascultare a telefoanelor, caci doar nu se va duce un procuror la un presupus infractor X sa-i spuna: „ba vezi ca de acum iti ascult telefonul”, afirmatia lui Ponta e voalata si va incalca orice intimitate, chiar la toti, daca nu deja se incalca de mult, doar ca vor sa fie oficiala treaba si unanim acceptata chiar de oameni.

SURSE

1. http://madalinchirila.wordpress.com/tag/cum-se-intercepteaza-un-telefon

2. http://www.riscograma.ro/2761/7-metode-prin-care-telefonul-tau-este-ascultat

3. http://totaltrustinvestigations.com/ro/telefonul-mobil-cel-mai-redutabil-spion-al-tuturor-timpurilor-cum-ne-putem-proteja-2

un mesaj de genul „abonatul nu poate fi contactat” sau „acest numar nu exista”, puteti rasufla usurati, inseamna ca nimeni nu va asculta convorbirile.

In schimb, daca atunci cand apelati acest numar se aude pe fundal un zgomot ciudat, ca si cum s-ar efectua legatura cu o centrala, atunci aveti telefonul ascultat.

– See more at: http://stiri.rol.ro/cum-afli-daca-telefonul-iti-este-ascultat-afla-chiar-acum-metoda–878827.html#sthash.2Krn6CKL.dpuf

un mesaj de genul „abonatul nu poate fi contactat” sau „acest numar nu exista”, puteti rasufla usurati, inseamna ca nimeni nu va asculta convorbirile.

In schimb, daca atunci cand apelati acest numar se aude pe fundal un zgomot ciudat, ca si cum s-ar efectua legatura cu o centrala, atunci aveti telefonul ascultat.

– See more at: http://stiri.rol.ro/cum-afli-daca-telefonul-iti-este-ascultat-afla-chiar-acum-metoda–878827.html#sthash.2Krn6CKL.dpuf

0saves
Toate comentariile care sint trimise pe acest site trebuiesc aprobate de administratorul acestui site, asa ca aveti rabdare. 1. Nu injurati, nu jigniti, nu atacati o persoana ci ideea in sine cu argumente pertinente intr-un mod constructiv. Mare atentie, orice derapaj de la acest regulament nr. 1 IP-ul va fi banat, asa ca veti scrie comentariul degeaba. Pierdeti un timp pretios care il puteti folosii intr-un scop mai bun si inteligent. Decizia insa va apartine. 2. Nu va faceti reclama voua sau altora, (pentru anumite produse ori servicii oferite) contactati administratorul acestui site. 3. Nu folositi nike-uri (nume) diferite de pe acelasi IP, sau IP-uri ce apartin unor servere proxy. Caci puteti fi suspectat de Hacking (atac informatic) si veti avea IP-ul banat. Cele 3 reguli de mai sus sunt reguli de bun simt, ce denota o anumita decenta, daca nu le veti respecta IP-ul va fi banat. Deci inca o data va rog aveti mare grija!!! Daca va placut articolul il puteti distribuii pe profilul vostru de facebook, google +, twitter etc. folosind butonul corespunzator :)

Mai multe articole gasiti mai jos:

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Dragos Anunnaki

Despre Dragos Anunnaki