Crimele Bisericii Ortodoxe – pentru ca tot se lauda crestin ortodoxi ca secta lor ortodoxa nu are crime in istorie! Nu este deloc asa…

Ce ma amuza pe mine la unii oligofreni, bolnavi de religie, din secta ortodoxa este faptul ca acestia se bat cu pumnu in piept precum gorilele sustinand ca secta lor („credinta lor cea dreapta) nu a facut crime, conform istoriei. Nu numai ca acestia sint profani in istorie, insa mint intr-un mod ordinar. De fapt ideea este ca o parte din ei cunosc asta prea bine, dar mizeaza ca intotdeauna pe necunostiinta celorlalti, asadar voi publica eu niste „minuni” din istoria ortodoxismului…

Sincer, m-am saturat sa aud minciuna asta repetata la nesfarsit, cum ca ortodoxia si catolicismul sunt total diferite: Refrenul pe care il spun mereu ortodocsii este ca ei n-au facut crime ca ale catolicilor, ca n-au avut Inchizitie, arderi pe rug ale ereticilor si vrajitoarelor, ca au au indrumat umanitatea catre mantuire spirituala etc. In realitate, aceste afirmatii reprezinta niste minciuni grosolane, facute atat din ipocrizie si rea vointa, cat mai ales dintr-o lipsa crasa de cunoastere a istoriei. In realitate, si unii si altii sunt la fel in ceea ce e esential. In cele ce urmeaza, voi prezenta o lista succinta de masacre si persecutii facute de crestinii ordocsi in numele “dreptei credinte”.

Dupa victoria lui Constantin impotriva lui Licinius in 324, incepe impunerea crestinismului ca religie de stat si persecutia paganilor.

In urma condamnarii lui Arie de catre Conciliul I ecumenic din Niceea (325), acesta este exilat de catre imparatul Constantin cel Mare in Teona de Marmarica, la fel si alti trei eretici. Acelasi imparat dadu o constitutie impotriva
“ereticilor”: novatieni, valentinieni, marcioniti, paulieni si catafrigieni, cartile sa le fie arse si cei arestati sa fie cercetati.

In 341, la Sinodul din Antiohia, imparatul Constantiu interzice sacrificiile si ritualurile altor religii, sub pedeapsa cu moartea.

In 359 La Skythopolis, Siria, crestinii organizeaza primele lagare ale mortii pentru torturarea si executia paganilor arestati din tot imperiul.

In 370 Imparatul Valens ordona o persecutie grozava a paganilor in intregul imperiu de la rasarit. La Antioh, printre multi alti pagani, fostul guvernator
Fidustiu si preotii Hilariu si Patriciu sunt executati. Tone de carti sunt arse in
pietele oraselor din imperiul de la rasarit. Toti prietenii imparatului Iulian (Orebasius, Sallustius, Pegasius, etc.) sunt persecutati, filozoful Simonide erse ars de viu si filosoful Maxim este decapitat.

In 372 Imparatul Valens ordona guvernatorului Asiei Mici sa extermine paganii elini si sa distruga toate documentele intelepciunii lor.

In 380 Crestinismul este declarat credinta oficiala a Imperiului Roman de Teodosie cel Mare, care se alatura lui Gratian intr-un edict in care declara ca supusii lor trebuie sa marturiseasca toti credinta ortodoxa. Crestinii arieni sunt persecutati in Bizant.

In (381), imparatul Teodosie I.(379-395), a oprit adunarile ereticilor, iar in 382 a condamnat la moarte pe encratiti, sacefori si aquari.

In 391-393 imparatul Teodosius I a ordonat distrugerea tuturor templelor
non-crestine din motive religioase iar patriarhul Theophilus din Alexandria a facut intocmai.

In 393 Jocurile Pitiene, Actiene si Olimpice sunt interzise ca facand parte din „idolatria” pagana. Crestinii jefuiesc templele din Olimpia.

400 Episcopul Niceta distruge oracolul zeului Dionisie din Vesai si crestinizeaza toti paganii din regiune.

401 Gloata crestina din Cartagina linseaza paganii si distruge templele si statuile pagane. De asemenea in Gaza, epicopul local, numit si sfantul Porfir, i-si trimite adeptii sa linseze paganii si sa demoleze ultimele noua temple are orajului care mai erau active. Cel de al 15-lea sinod din Calcedon ordona ca toti crestinii care inca mai intretin relatii bune cu rude pagane sa fie excomunicati (chiar dupa moarte). 10.000 de oameni sunt ucisi in Desertul si Pesterile Schitului Patriarhul Teofil al Alexandriei.

405 Ioan Gura de Aur trimite hoardele de calugari imbracati in gri si armati cu maciugi si bare de fier sa distruga statuile pagane din toate orasele din Palestina.

406 Ioan Gura de Aur colectioneaza fonduri de la femei crestine bogate pentru a finanta demolarea templelor eline. La Efesus, ordona distrugerea vestitului templu al zeitei Diana. La Salamis, Cipru, sfintii Epifan si Eutihie continua persecutia paganilor si distrugerea completa a templelor si sansctuarelor lor.

410 La Alexandria, Egipt, cateva zile inainte de Paste (sarbatoarea iudeo-crestina), gloata asmutita de episopul Chiril ataca si o sfasie pe faimoasa si frumoasa filozoafa Hypatia. Interesant de urmarit filmul despre aceasta.Bucati din trupul ei sunt purtate de catre gloata crestina pe strazile Alexandriei, si in sfarsit arse impreuna cu cartile ei intr-un loc numit Chinaron. La 30 august, noi persecutii incep impotriva tuturor preotilor pagani din Africa de nord, care isi sfarsesc viata ori rastigniti ori arsi de vii.

416 Inchizitorul Hypatius, alias “Sabia lui Dumnezeu”, extermina ultimii pagani din Bitinia. La Constantinopole (7 decembrie) toti ofiterii armatei, functionarii publici si judecatorii necrestini sunt concediati.

In anul 418 toti crestinii care urmau dogmele lui Pelagius primesc interdictia de a mai sta in oricare din orasele din imperiu.

423 Imparatul Teodosie al II-lea, declara (la 8 iunie) ca religia paganilor este “adorare a demonilor” si ordona ca toti cei care persista in practicarea ei sa fie inchisi si torturati.

429 Templul zeitei Atena (Partenonul) de pe Acropole la Atena este jefuit. Paganii din Atena sunt persecutati.

In 431, dupa sinodul al 3-lea ecumenic de la Efes, incepe persecutia nestorienilor. Toate scrierile nestorienilor au fost arse, iar acestia s-au retras in Persia.

435 La 14 noiembrie, un nou edict al lui Teodosie al II-lea ordona pedeapsa cu moartea pentru toti “ereticii” si “paganii” din imperiu. Singura religie necrestina considerata legala este iudaismul. Dar si evreii au suferit numeroase persecutii de-a lungul secolelor.

Imparatul Iustin I incepe, in 518, persecutia monofizitilor. In 534, imparatul Iustinian a condamnat la moarte pe maniheisti si pe “ademenitorii” la erezie.

Imparatul Iustinian al 2-lea in 690 a poruncit sa fie arsi pe rug paulicienii, intre care si seful lor Simeon.

733: Iconoclasmul este prilej de omoruri, crime si batalii in Bizant. Un sinod iconoclast, sub autoritatea lui Constantin al V-lea Copronim, condamna icoanele; Constantin incepe desfiintarea manastirilor. Timp de 50 de ani au loc dispute legate de iconoclasm. Sf. imparateasa Irina a restaurat cultul icoanelor si a inceput exterminarea iconoclastilor dupa sinodul de la Niceea 787. E cunoscuta pentru faptul ca i-a scos ochii fiului ei ca sa poata domni singura.

Patriarhul Constantinopolului Nicefor (806-815) a condamnat la moarte in 812 pe paulicieni si antigani, care sentinta a executat-o imparatul Mihail I ( Cronica lui Teofan). In timpul imparatu-lui Leon V Armeanul (813-820) inchzitori impotrova paulicienilor a fost episcopul Toma de Neocesareea si monahul Paracondace. Sub imparateasa Teodora (842-856) peste 100,000 de paulicieni au fost decapitati, rastigniti, inecati, sau omorati prin alte suferinte.

Secta bogomililor, urmasii paulicienilor, aparuta in secolul 10 in Bulgaria, a fost la randul ei masacrata de catre ortodocsi. Sinodul din Constantinopol in anul 1111, a afurisit cu intreg clerul pe bogomili ; a fost prins si condamnat la moarte seful lor Baziliu.

Sub patriarhul Ion XIV Calecas(1334-1347) in doua sinoade din 1342,tinute la Constantinopol, au fost condamnate scrierile lui Palamas, care au fost arse, iar el inchis si excomunicat. Ulterior, in 1351, palamismul a fost acceptat ca o doctrina ortodoxa, si cei care s-au opus au fost aruncati in inchisori.

Evreii au fost persecutati in Bizant de-a lungul intregii istorii.

In 988 Rusii sunt crestinati cu forta din porunca cneazului Vladimir. Cei care au refuzat crestinarea au fost inecati.

In 1487 episcopul Genadiu de Novgorod a cerut tarului Ivan III sa aplice pedeapsa focului fata de sambatisti (cei care considerau sambata drept zi de odihna), ceea ce a si facut.

1652-1658: Patriarhul Nikon al Moscovei revizuieste cartile liturgice pentru a le aduce in conformitate cu obiceiurile liturgice grecesti, ceea ce duce la excomunicarea dizidentilor, care vor fi cunoscuti ca Rascolnicii sau Vechii credinciosi. Dupa 1685 a inceput o perioada de persecutii, inclusiv de tortura si executii. Multi vechi- credinciosi au parasit Rusia definitiv. Asa au ajuns rusii lipoveni la noi…

Secolul 19. Ortodocsii rusi fac pogromuri succesive incitati de catre ierarhi ortodocsi.. ceea ce determina o emigratie masiva a evreilor, multi stabilindu-se in Moldova.

In sec. 19 in Armenia, paulicienii au fost excomunicati de patriarh si si ucisi cu fier si foc

La inceputul secolului 20, calugari ortodocsi greci conduc masacre impotriva aromanilor, pe care ii forteaza sa emigreze in Romania.

E drept ca ortodocsii romani au fost persecutati secole de-a randul in Ardeal, dar si multi catolici au fost persecutati in Moldova si Muntenia. Iata cateva cazuri: Calugarii Blasie si Marcu,(catolici), au fost martirizati in 1378 la Siret. Patru sute de tineri ardeleni si unguri, ocupati in Muntenia ca dascali, de limbi si negustori, au fost executati de Tepes-Voda pe motiv religios. Episcopul Ioan Rosa, a fost omorat de sateni la Ortesti in tinutul Neamtului, precum arata un act dela 1522 din acea manastire. Judecatorul Andrei din Campulung a fost executat public de domnitorul Serban Voda la inceputul sec.17.

In Moldova, unde inca exista o comunitate romaneasca catolica importanta,“ in mai multe randuri monachii catolici fura isgoniti, cu pietre si unii au fost ucisi de norod”. Dealtfel si acum sunt destui ortodocsi care prefera sa-i considere pe catolicii moldoveni drept unguri, asa cum afirma iredentistii maghiari, desi ei sunt romani la origine.In secolul 19, B.O.R. detinea circa o treime din terenul arabil al Romaniei (Moldova+Muntenia). O mare parte din acest teren ere inchinat manastirilor muntelui Athos… profitul ducandu-se acolo.Prin secularizarea averilor manastiresti si reforma agrara a lui Cuza din 1863-1864, o mare parte din aceste terenuri au fost date taranilor care le munceau. Clerul ortodox a reactionat, cerand interventia armatelor otomane impotriva Romanie!

In perioada comunista, greco catolicii si alte culte religioase, au fost persecutate cu bunavointa B.O.R. care a preluat multe lacasuri de cult. Dupa 1989, B.O.R. duce o politica agresiva de indoctrinare a maselor prin toate mijloacele – inclusiv prin religia obligatorie in scoli – de imbogatire pe orice cai… si de impunere a unor legi prin care critica religioasa sa fie interzisa! Fundamentalismul religios ortodox este pe zi ce trece mai agresiv.

Preiau un articol de pe site-ul renne.ro[1] intitulat „Crimele ortodoxiei”:

„Refrenul pe care mereu il spun ortodocsii este ca ei n-au facut crime ca ale catolicilor, n-au avut Inchizitie, Cruciade, Conquista, Re-Conquista, arderi de vrajitoare, au suferit enorm la inceputurile crestinismului, n-au propovaduit prostii si au indrumat umanitatea catre noi zone de iluminare spirituala.

Ca atare, pentru a risipi indoielile am realizat o ordonare cat de cat cronologica.

Antichitate patata

* Iisus a vandalizat templul din Ierusalim cand a vazut comerciantii, in anul 30 en. Daca cineva s-ar duce in ziua de azi intr-o biserica, moschee sau templu si ar distruge locul sigur va fi deferit organelor de ancheta si ulterior condamnat.
* La influenta Apostolului Pavel sunt arse 200.000 de pergamente din Templul zeitei Diana din Efes, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.
* In decursul certurilor teologice dintre diverse factiuni dintre anii 250-450, o parte a bibliotecii din Alexandria este incendiata de primii crestini.
* Constantin cel Mare, sfant, si armata lui omoara armata lui Maxentiu cu crucea pe steaguri („In hoc signo vinces”) in anul 312
* Expulzarea lui Arie, pe motiv de erezie in 320.
* 341, la Sinodul din Antiohia, imparatul Constans interzice sacrificiile si ritualurile altor religii, sub pedeapsa cu moartea. Astazi daca cineva ar interzice crestinismul prin lege ar suferi rigorile legii si constituiei in orice stat normal
* 380 Crestinismul este declarat credinta oficiala a Imperiului Roman de Teodosie cel Mare, care se alatura lui Gratian intr-un edict in care declara ca supusii lor trebuie sa marturiseasca toti credinta ortodoxa.
* In 391-393 imparatul Teodosius I a ordonat distrugerea tuturor templelor non-crestine din motive religioase iar patriarhul Theophilus din Alexandria a facut intocmai. Printre victime: Olympia si olimpiadele, a caror desfasurare se facea de peste 1.000 de ani dar si terminarea Misterelor de la Eleusis.
* 10.000 de oameni sunt ucisi in Desertul si Pesterile Schitului Patriarhul Teofil al Alexandriei.
* Sfantul Porfirie, episcop de Gaza (395–420), obtine in anul 402 emiterea unui decret imperial care porunceste inchiderea templelor ne-crestine din Gaza.
* Hypathia, matematiciana, astronoama si filozoafa din Alexandria a fost omorata in anul 415 cu pietre de o multime furioasa de crestini.
* Condusi de Episcopul Chiril, crestinii ard casele evreilor din Alexandria in timpul confruntarilor religioase. “Iar dupa ce sfantul a gonit din locul Alexandriei pe necuratii si ganditii diavoli, a luat purtare de grija sa goneasca si pe vazutii si smintitii diavoli, care erau uratorii de Hristos evrei.

Atunci dumnezeiescul Chirii, umplandu-se de ravna dumnezeiasca, a luat cu el multime de crestini si au gonit pe evrei din Alexandria, iar locuintele lor le-au surpat si le-au ars impreuna cu sinagoga lor”, potrivit calendarului Ortodox.
* In anul 418 toti crestinii care urmau dogmele lui Pelagius primesc interdictia de a mai sta in oricare din orasele Romei.
* Fericitul Augustin discrimineaza femeile si impune ca acestea sa intre in biserica cu capul acoperit „pentru a nu ispiti ingerii”. Tot la inceputul crestinismului se propaga ideea ca piramidele egiptene erau „Granarele lui Iosif”, ceea ce evident nu sunt.

Evul Mediu, la fel de intunecat

* 489: Imparatul Zenon I inchide academia nestoriana de la Edessa, transferata de regii sasanizi ai persilor la Nisibe.
* 527: Dionisie Exiguul calculeaza gresit data nasterii lui Iisus. Eroarea este intre 4 si 7 ani.
* 529: Universitatea din Atena, ultima farama elenistica, este inchisa si inlocuita cu Universitatea crestina din Constantinopol.
* 609: Pantheonul din Roma este transformat in biserica, cu hramul Fecioarei Maria impreuna cu toti sfinti.
* 723: Sfantul Bonifaciu doboara Stejarul lui Thor de langa Fritzlar, moment decisiv in crestinarea triburilor germanice de nord.
* 733: Iconoclasmul este prilej de omoruri, crime si batalii in Bizant. Imparatul bizantin Leon al III-lea Isaurul retrage Balcanii, Sicilia si Calabria de sub jurisdictia Papei ca raspuns la sprijinul acordat de Grigore al III-lea unei revolte din Italia impotriva iconoclasmului.
* 754: Un sinod iconoclast, sub autoritatea lui Constantin al V-lea Copronim, condamna icoanele; Constantin incepe desfiintarea manastirilor. Timp de 50 de ani au loc dispute legate de iconoclasm.
* In 863 venetienii fura moastele Sfantului Marcu din Alexandria.
* In Al Patrulea Razboi Ruso-Bizantin, din 941, khazarii (ce practicau iudaismul), au vrut sa se razbune pe bizantini dupa persecutiile indurate de evrei sub Imparatul Romanos I Lecapenos.
* Sfantul Stefan cel Mare face multe crime si orori, ulterior e declarat Sfant.

Vine Sfarsitul Lumii… sau nu

* 1492: „Sfarsitul lumii” vine in Moscova deoarece se sfarseste calendarul bisericesc. Bineinteles, n-a venit niciun sfarsit.

* 1526: Au loc dezbateri in Rusia daca Biserica are voie sau nu sa aiba avere. Anti-Posesionistii il critica pe Tarul Vasile al III-lea din cauza divortului sau si sunt trecuti in ilegalitate. Cand Posesionistii au triumfat, biserica si-a castigat dreptul la bogatie in schimbul influentei politice. Tarul a devenit superior mitropolitului si putea acum sa se amestece in treburile bisericii.
* 1652-1658: Patriarhul Nikon al Moscovei revizuieste cartile liturgice pentru a le aduce in conformitate cu obiceiurile liturgice grecesti, ceea ce duce la excomunicarea dizidentilor, care vor fi cunoscuti ca Rascolnicii sau Vechii credinciosi. Reformele au provocat ruperea de biserica a celor care presupuneau orbeste si ignorant ca toate cartile de cult sunt de inspiratie divina.
* 1633: Imparatul etiopian Fasilides ii exileaza pe iezuiti si pe alti misionari Romano-Catolici din Etiopia.
* Dupa 1685 a inceput o perioada de persecutii, inclusiv de tortura si executii. Multi vechi- credinciosi au parasit Rusia definitiv.
* 1768: Evreii sunt masacrati in timpul rascoalelor din Polonia ocupata de rusi.
* Pana in secolul al XIX-lea, Biserica Ortodoxa Romana a avut timp de 500 de ani sclavi tigani.
* Ortodocsii fac pogromuri succesive incitate de catre ierarhi ortodocsi, in 1881, 1883, 1900 si 1907. Crimele se justifica cu scrierile lui Ioan Gura de Aur care scria in Omiliile sale: “Evreii isi sacrifica copii diavolului; ei sunt mai rai decat lighioanele salbatice. Sinagoga este un bordel, un cuib de ticalosi, un templu dedicat idolatriei, o adunatura de evrei criminali, un loc de intalnire pentru ucigasii lui Cristos, o casa rau-famata, un spatiu al nelegiuirii, o prapastie si un abis al pierzaniei; [… ] Dar sinagoga nu este numai un bordel si un balci; este de asemenea si o viziuina a banditilor si un adapost pentru bestii.”
* Tot dintre Sfintii Parinti, Sfantul Grigorie de Nisa (Nyssa) spunea despre evrei: “Ucigasi ai Domnului, criminali ai profetilor, dusmani ai Domnului si ponegritori de Dumnezeu, infractori si dusmani ai milei, avocati ai diavolului, fii de serpi veninosi ale caror minti sunt tinute in intuneric, pline de mania feriseilor, un sinedriu al satanei. Criminali si degenerati [… ] dusmani a tot ce este decent si frumos… ei care sunt vinovati de strigatul “Crucificati-L! Pe El, care era Dumnezeu-in-carne-de-om….”.

Modernitatea retrograda

* Secolul al XX-lea- nedreptati facute de catre Biserica Ortodoxa Romana celei Greco-Catolice, care nu-si mai primeste inapoi toate bunurile.
* Biserica ortodoxa rusa persecuta mai multe secte neo-protestante.
* In perioada interbelica Adevaratii crestini ortodocsi, impreuna cu o serie de secte precum adeptii Martorilor lui Iehova, Innokentienii, Adventistii-reformatori sfidau pe fata statul in Rusia si interziceau membrilor lor sa efectueze serviciul militar in Armata.
* Biserica din Eritreea ordona sa nu se faca serviciul religios celor care doreau independenta tarii.
* Biserica Etiopiana si-a folosit influenta excomunicand orice eritrean care refuza sa lupte sub steagul fascist al Italiei
* 2005: Parintele Daniel Corogeanu si 4 maici supun pe Irina Cornici la un ritual de exorcizare, timp in care aceasta moare.
* In 2009, jurnalistul Slobodan Vaskovic si echipa sa este atacat de o multime in timp ce filma o biserica la Trebinje in Bosnia. Biserica Ortodoxa Sarba ia apararea huliganilor.
* Biserica Ortodoxa Romana se opune introducerii pasapoartelor biometrice pe motiv ca apare in codul de bare numarul 666 al Satanei. IPS Teodosie al Tomisului e prins luand mita si se mai afla ca IPS Pimen lua 200 de dolari de la Securitate pentru a turna ce vede in SUA.
* Patriarhia reuseste in Romania scoaterea evolutionismului din manualele scolare de biologie, conceptele raman tot evolutioniste dar copiilor nu li se mai explica procesele, ramanand sa-si dea seama singuri.

Lista este deschisa.

Update: la observatiile cititorilor trebuie sa adaugam ideologiile legionare din perioada interbelica, centrate pe ortodoxismul romanesc si propovaduite de intelectuali importanti precum Nae Ionescu si Nechifor Crainic. Patriarhul Miron Cristea este prim-ministru, fiind un anti-semit notoriu care milita pentru alungarea evreilor din Romania. El a pus in practica legile de purificare etnica ale guvernului Goga, cand o treime din evrei si-au pierdut cetatenia. Dupa scandalul declansat in 2010, cand Banca Nationala a Romaniei a batut o moneda memoriala cu Miron Cristea, Patriarhia in continuare ii i-a apararea spunand ca nu era anti-semit…
* Biserica Ortodoxa este cand prigonita, cand un colaborator constant al regimului comunist, primind la schimb o serie de privilegii cum ar fi bunurile Bisericii Greco-Catolice si ajunge singurul cult oficial tolerat. Comunistii folosesc grupuri ahtiate de putere din cadrul clerului in lupta cu “elementele reactionare” si, in final, Biserica devine o unealta a regimului comunist. Statul i-a garantat securitatea in schimbul retragerii din sfera publica.

* Scriitorul Lev Tolstoi e anatemizat de Biserica Ortodoxa Rusa pentru ca i-a criticat ritualurile si lipsa de cunostinte a preotilor.”

Intr-un alt articol preluat de pe site-ul observatorcultural.ro[2], intitulat „Pacatele Bisericii Ortodoxe” se spune:

„La 23 de ani Maricica Irina Cornici s-a hotarit sa ramina la manastirea Sfinta Treime din Tanacu, Vaslui. Calea calugariei s-a dovedit fatala pentru tinara care-si cauta linistea in casa Domnului. Modelul feudal dupa care functioneaza Biserica Ortodoxa din Romania (BOR) incepe sa iasa la iveala, in ciuda incercarilor Patriarhiei de a se delimita de drama intimplata la manastirea din Tanacu. Proceduri de exorcizare au fost prezentate la televiziunile nationale, iar povesti si declaratii despre preoti ortodocsi care-l scot pe necuratul din tine au aparut in presa scrisa, fara ca mai-marii Bisericii Ortodoxe sa protesteze. Abia moartea tinerei aspirante la calugarie, prin procedee pe care Biserica le tolereaza si poate chiar le incurajeaza prin taceri vinovate, a reusit sa smulga o reactie din partea Patriarhiei.

Maricica Irina Cornici a murit in timp ce preotul Daniel de la manastirea din Tanacu, in virsta de 29 de ani, impreuna cu patru calugarite la fel de tinere, incerca sa „alunge duhul rau din posedata“ legind-o cu lanturi de cruce si infometind-o. Purtatorul de cuvint al Patriarhiei, Costel Stoica, a explicat rece ca „fapta este abominabila“ si ca „procedeul nu are nici o legatura cu traditia si spiritualitatea monahice“. Cu toate acestea Costel Stoica, a admis ca, atunci cind are informatii despre asemenea practici, BOR da sanctiuni, care pot merge in cazul „recidivarii“ pina la excluderea din rindul preotilor a celor care se ocupa cu exorcizari de acest gen. Biserica Ortodoxa intervine deci doar in cazul recidivistilor, acceptind excesele preotilor ca pe ceva normal.

Patriarhia nu pare interesata sa deschida o ancheta proprie, iar Episcopia Husilor, de care apartine manastirea, a hotarit doar sa-i interzica preotului implicat in drama de la Tanacu sa mai oficieze slujbe. Biserica Ortodoxa nu cerceteaza cauzele care au dus la intimplarea tragica, nici pentru a preveni situatii similare, nici nu pentru a gasi vinovati si responsabili. Fostul preot paroh al manastirii nu intelege insa „cum de l-au facut preot pe acest preot, fara sa stie ca este tembel“ si declara ca l-ar fi prevenit pe episcopul Ioachim al Husilor in legatura monahul de la Tanacu. Cunoscator al Bisericii Ortodoxe Romane din interior, fostul preot paroh stie cum se va termina acest scandal: „vor muta maicile in alta manastire, iar pe Daniel preotul il vor face pierdut“. Biserica ignora crimele produse in interiorul ei si accepta devierile sub pretextul necunoasterii lor. Incurajind inflatia de biserici si manastiri pe care nu le mai poate controla, BOR primeste in sinul ei preoti nepregatiti si calugari nechemati. Aceasta formula prin care capii Bisericii Ortodoxe vor sa recupereze perioada comunista prin proliferarea lacaselor de cult si a slujitorilor, cu riscul de a le scapa lucrurile de sub control, ascunde frustrarea liderilor BOR care nu au reusit in epoca ceausista sa fie modele si care incearca acum sa acopere cantitativ o lipsa calitativa.

Sub sutanele negre ale preotilor ortodocsi stau ascunse destule pacate din perioada regimului comunist in care acestia s-au facut la propriu frate cu dracul, tradind-si enoriasii, incalcind secretul spovedaniei, acceptind fara comentarii buldozerele. Biserica Ortodoxa se teme sa-si marturiseasca pacatele ca dracu de tamiie. De aceea, in urma cu trei ani a facut o intelegere cu PSD prin care dosarele BOR intocmite de politia politica a fostului regim sa ramina secrete, iar Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii sa le tina ascunse de ochii curiosi ai credinciosilor si necredinciosilor romani. Biserica Ortodoxa nu vrea sa se afle numarul colaborationistilor din sinul ei si nici pina unde mergeau delatiunile preotilor. Dosarele clericilor ramin inca la secret, de parca scoaterea lor la lumina ar afecta siguranta nationala. Daca temerea BOR in legatura cu ele este atit de mare inseamna ca si putreziciunea din aceasta institutie este pe masura, iar Biserica Ortodoxa ar pierde primul loc in topul increderii romanilor.

Adevarul devine in aceasta situatie un lux nebunesc, la care prelatii ortodocsi sint nevoiti sa renunte, crezind ca in acest fel isi salveaza Biserica. Sedusa de propria ei importanta, Biserica Ortodoxa prefera aritmetica statisticilor de la care asteapta titulatura de „nationala“ care i-ar putea aduce fonduri, facilitati si investitii crescute din partea statului.
Inaltii prelati, prea ocupati cu tirguielile politice, strategiile de imagine, construirea bisericilor si manastirilor pe banda rulanta, nu s-au mai ocupat de redefinirea misiunii BOR.”

M-am saturat sa tot aud cum ca ortodoxismul si catolicismul sint doua doctrine aparent diferite, care in realitate sint aceleasi. Faptul ca in 1054, a avut loc Marea Schisma, care a impartit biserica crestina in doua secte principale, asta nu inseamna ca si-au schimbat si obiceiurile, fiind aceeasi fata dar sub alta masca! Evident toate acestea in numele unui personaj care nu a existat in istorie si anume Isus, mai multe am scris intr-un articol aici:

1. http://www.fara-secrete.ro/cultul-soarelui-in-religia-iudeo-crestina-si-simbolistica-mortii-si-a-invierii-a-tuturor-zeilor-antici

2. http://www.fara-secrete.ro/miturile-biblice-din-noul-testament-nu-se-sustin-si-nici-un-istoric-din-acea-perioada-nu-le-precizeaza

3. http://www.fara-secrete.ro/cei-4-istorici-romani-care-au-modificat-noul-testament-dupa-bunul-lor-plac

Dupa victoria lui Constantin impotriva lui Licinius in 324, incepe impunerea crestinismului ca religie de stat si persecutia paganilor.

In urma condamnarii lui Arie de catre Conciliul I ecumenic din Niceea (325), acesta este exilat de catre imparatul Constantin cel Mare in Teona de Marmarica, la fel si alti trei eretici. Acelasi imparat dadu o constitutie impotriva
“ereticilor”: novatieni, valentinieni, marcioniti, paulieni si catafrigieni, cartile sa le fie arse si cei arestati sa fie cercetati.

In 341, la Sinodul din Antiohia, imparatul Constantiu interzice sacrificiile si ritualurile altor religii, sub pedeapsa cu moartea.

In 359 La Skythopolis, Siria, crestinii organizeaza primele lagare ale mortii pentru torturarea si executia paganilor arestati din tot imperiul.

In 370 Imparatul Valens ordona o persecutie grozava a paganilor in intregul imperiu de la rasarit. La Antioh, printre multi alti pagani, fostul guvernator
Fidustiu si preotii Hilariu si Patriciu sunt executati. Tone de carti sunt arse in
pietele oraselor din imperiul de la rasarit. Toti prietenii imparatului Iulian (Orebasius, Sallustius, Pegasius, etc.) sunt persecutati, filozoful Simonide erse ars de viu si filosoful Maxim este decapitat.

In 372 Imparatul Valens ordona guvernatorului Asiei Mici sa extermine paganii elini si sa distruga toate documentele intelepciunii lor.

In 380 Crestinismul este declarat credinta oficiala a Imperiului Roman de Teodosie cel Mare, care se alatura lui Gratian intr-un edict in care declara ca supusii lor trebuie sa marturiseasca toti credinta ortodoxa. Crestinii arieni sunt persecutati in Bizant.

In (381), imparatul Teodosie I.(379-395), a oprit adunarile ereticilor, iar in 382 a condamnat la moarte pe encratiti, sacefori si aquari.

In 391-393 imparatul Teodosius I a ordonat distrugerea tuturor templelor
non-crestine din motive religioase iar patriarhul Theophilus din Alexandria a facut intocmai.

In 393 Jocurile Pitiene, Actiene si Olimpice sunt interzise ca facand parte din „idolatria” pagana. Crestinii jefuiesc templele din Olimpia.

400 Episcopul Niceta distruge oracolul zeului Dionisie din Vesai si crestinizeaza toti paganii din regiune.

401 Gloata crestina din Cartagina linseaza paganii si distruge templele si statuile pagane. De asemenea in Gaza, epicopul local, numit si sfantul Porfir, i-si trimite adeptii sa linseze paganii si sa demoleze ultimele noua temple are orajului care mai erau active. Cel de al 15-lea sinod din Calcedon ordona ca toti crestinii care inca mai intretin relatii bune cu rude pagane sa fie excomunicati (chiar dupa moarte). 10.000 de oameni sunt ucisi in Desertul si Pesterile Schitului Patriarhul Teofil al Alexandriei.

405 Ioan Gura de Aur trimite hoardele de calugari imbracati in gri si armati cu maciugi si bare de fier sa distruga statuile pagane din toate orasele din Palestina.

406 Ioan Gura de Aur colectioneaza fonduri de la femei crestine bogate pentru a finanta demolarea templelor eline. La Efesus, ordona distrugerea vestitului templu al zeitei Diana. La Salamis, Cipru, sfintii Epifan si Eutihie continua persecutia paganilor si distrugerea completa a templelor si sansctuarelor lor.

410 La Alexandria, Egipt, cateva zile inainte de Paste (sarbatoarea iudeo-crestina), gloata asmutita de episopul Chiril ataca si o sfasie pe faimoasa si frumoasa filozoafa Hypatia. Interesant de urmarit filmul despre aceasta.Bucati din trupul ei sunt purtate de catre gloata crestina pe strazile Alexandriei, si in sfarsit arse impreuna cu cartile ei intr-un loc numit Chinaron. La 30 august, noi persecutii incep impotriva tuturor preotilor pagani din Africa de nord, care isi sfarsesc viata ori rastigniti ori arsi de vii.

416 Inchizitorul Hypatius, alias “Sabia lui Dumnezeu”, extermina ultimii pagani din Bitinia. La Constantinopole (7 decembrie) toti ofiterii armatei, functionarii publici si judecatorii necrestini sunt concediati.

In anul 418 toti crestinii care urmau dogmele lui Pelagius primesc interdictia de a mai sta in oricare din orasele din imperiu.

423 Imparatul Teodosie al II-lea, declara (la 8 iunie) ca religia paganilor este “adorare a demonilor” si ordona ca toti cei care persista in practicarea ei sa fie inchisi si torturati.

429 Templul zeitei Atena (Partenonul) de pe Acropole la Atena este jefuit. Paganii din Atena sunt persecutati.

In 431, dupa sinodul al 3-lea ecumenic de la Efes, incepe persecutia nestorienilor. Toate scrierile nestorienilor au fost arse, iar acestia s-au retras in Persia.

435 La 14 noiembrie, un nou edict al lui Teodosie al II-lea ordona pedeapsa cu moartea pentru toti “ereticii” si “paganii” din imperiu. Singura religie necrestina considerata legala este iudaismul. Dar si evreii au suferit numeroase persecutii de-a lungul secolelor.

Imparatul Iustin I incepe, in 518, persecutia monofizitilor. In 534, imparatul Iustinian a condamnat la moarte pe maniheisti si pe “ademenitorii” la erezie.

Imparatul Iustinian al 2-lea in 690 a poruncit sa fie arsi pe rug paulicienii, intre care si seful lor Simeon.

733: Iconoclasmul este prilej de omoruri, crime si batalii in Bizant. Un sinod iconoclast, sub autoritatea lui Constantin al V-lea Copronim, condamna icoanele; Constantin incepe desfiintarea manastirilor. Timp de 50 de ani au loc dispute legate de iconoclasm. Sf. imparateasa Irina a restaurat cultul icoanelor si a inceput exterminarea iconoclastilor dupa sinodul de la Niceea 787. E cunoscuta pentru faptul ca i-a scos ochii fiului ei ca sa poata domni singura.

Patriarhul Constantinopolului Nicefor (806-815) a condamnat la moarte in 812 pe paulicieni si antigani, care sentinta a executat-o imparatul Mihail I ( Cronica lui Teofan). In timpul imparatu-lui Leon V Armeanul (813-820) inchzitori impotrova paulicienilor a fost episcopul Toma de Neocesareea si monahul Paracondace. Sub imparateasa Teodora (842-856) peste 100,000 de paulicieni au fost decapitati, rastigniti, inecati, sau omorati prin alte suferinte.

Secta bogomililor, urmasii paulicienilor, aparuta in secolul 10 in Bulgaria, a fost la randul ei masacrata de catre ortodocsi. Sinodul din Constantinopol in anul 1111, a afurisit cu intreg clerul pe bogomili ; a fost prins si condamnat la moarte seful lor Baziliu.

Sub patriarhul Ion XIV Calecas(1334-1347) in doua sinoade din 1342,tinute la Constantinopol, au fost condamnate scrierile lui Palamas, care au fost arse, iar el inchis si excomunicat. Ulterior, in 1351, palamismul a fost acceptat ca o doctrina ortodoxa, si cei care s-au opus au fost aruncati in inchisori.

Evreii au fost persecutati in Bizant de-a lungul intregii istorii.

In 988 Rusii sunt crestinati cu forta din porunca cneazului Vladimir. Cei care au refuzat crestinarea au fost inecati.

In 1487 episcopul Genadiu de Novgorod a cerut tarului Ivan III sa aplice pedeapsa focului fata de sambatisti (cei care considerau sambata drept zi de odihna), ceea ce a si facut.

1652-1658: Patriarhul Nikon al Moscovei revizuieste cartile liturgice pentru a le aduce in conformitate cu obiceiurile liturgice grecesti, ceea ce duce la excomunicarea dizidentilor, care vor fi cunoscuti ca Rascolnicii sau Vechii credinciosi. Dupa 1685 a inceput o perioada de persecutii, inclusiv de tortura si executii. Multi vechi- credinciosi au parasit Rusia definitiv. Asa au ajuns rusii lipoveni la noi…

Secolul 19. Ortodocsii rusi fac pogromuri succesive incitati de catre ierarhi ortodocsi.. ceea ce determina o emigratie masiva a evreilor, multi stabilindu-se in Moldova.

In sec. 19 in Armenia, paulicienii au fost excomunicati de patriarh si si ucisi cu fier si foc

La inceputul secolului 20, calugari ortodocsi greci conduc masacre impotriva aromanilor, pe care ii forteaza sa emigreze in Romania.

E drept ca ortodocsii romani au fost persecutati secole de-a randul in Ardeal, dar si multi catolici au fost persecutati in Moldova si Muntenia. Iata cateva cazuri: Calugarii Blasie si Marcu,(catolici), au fost martirizati in 1378 la Siret. Patru sute de tineri ardeleni si unguri, ocupati in Muntenia ca dascali, de limbi si negustori, au fost executati de Tepes-Voda pe motiv religios. Episcopul Ioan Rosa, a fost omorat de sateni la Ortesti in tinutul Neamtului, precum arata un act dela 1522 din acea manastire. Judecatorul Andrei din Campulung a fost executat public de domnitorul Serban Voda la inceputul sec.17.

In Moldova, unde inca exista o comunitate romaneasca catolica importanta,“ in mai multe randuri monachii catolici fura isgoniti, cu pietre si unii au fost ucisi de norod”. Dealtfel si acum sunt destui ortodocsi care prefera sa-i considere pe catolicii moldoveni drept unguri, asa cum afirma iredentistii maghiari, desi ei sunt romani la origine.In secolul 19, B.O.R. detinea circa o treime din terenul arabil al Romaniei (Moldova+Muntenia). O mare parte din acest teren ere inchinat manastirilor muntelui Athos… profitul ducandu-se acolo.Prin secularizarea averilor manastiresti si reforma agrara a lui Cuza din 1863-1864, o mare parte din aceste terenuri au fost date taranilor care le munceau. Clerul ortodox a reactionat, cerand interventia armatelor otomane impotriva Romanie!

In perioada comunista, greco catolicii si alte culte religioase, au fost persecutate cu bunavointa B.O.R. care a preluat multe lacasuri de cult. Dupa 1989, B.O.R. duce o politica agresiva de indoctrinare a maselor prin toate mijloacele – inclusiv prin religia obligatorie in scoli – de imbogatire pe orice cai… si de impunere a unor legi prin care critica religioasa sa fie interzisa! Fundamentalismul religios ortodox este pe zi ce trece mai agresiv.

SURSE

1. http://renne.ro/special/crimele-ortodoxiei/234

2. http://www.observatorcultural.ro/Pacatele-Bisericii-Ortodoxe*articleID_13395-articles_details.html

0saves
Toate comentariile care sint trimise pe acest site trebuiesc aprobate de administratorul acestui site, asa ca aveti rabdare. 1. Nu injurati, nu jigniti, nu atacati o persoana ci ideea in sine cu argumente pertinente intr-un mod constructiv. Mare atentie, orice derapaj de la acest regulament nr. 1 IP-ul va fi banat, asa ca veti scrie comentariul degeaba. Pierdeti un timp pretios care il puteti folosii intr-un scop mai bun si inteligent. Decizia insa va apartine. 2. Nu va faceti reclama voua sau altora, (pentru anumite produse ori servicii oferite) contactati administratorul acestui site. 3. Nu folositi nike-uri (nume) diferite de pe acelasi IP, sau IP-uri ce apartin unor servere proxy. Caci puteti fi suspectat de Hacking (atac informatic) si veti avea IP-ul banat. Cele 3 reguli de mai sus sunt reguli de bun simt, ce denota o anumita decenta, daca nu le veti respecta IP-ul va fi banat. Deci inca o data va rog aveti mare grija!!! Daca va placut articolul il puteti distribuii pe profilul vostru de facebook, google +, twitter etc. folosind butonul corespunzator :)

Mai multe articole gasiti mai jos:

Article Global Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Eli Pets

Dragos Anunnaki

Despre Dragos Anunnaki